top of page
  • OHL

Kolonihagen under bygging

Tomten klargjøres ved at eksisterende bygg demonteres for gjenbruk. Arbeidet med vann, avløp og strøm starter så snart byggesaken er behandlet. I mellomtiden starter arbeidet med å "trimme" jordsmonnet. Her følges Jordboka av Dag Jørun Lønning med tips om hvordan få små og store medhjelpere til å trives. Matjordas eget økosystem må stimuleres slik at alt fra mikrober til Meitemark trives.

Jorda forberedes for kommende andelshavere. Jordsmonnet forbedres ved å plante vekster som fanger nyttige stoffer og tilfører dem til jordsmonnet. I 2020 blir det sådd Rødkløver og sukkererter. Deler av jorda vil bli dekket med presenning for å få "okkulert" jorda. Det gir en selvkompostering. Det tenkes for områder der man har ugress og som da vil komposteres og gi næring til jordsmonnet.

Skisser til byggene, som skal tilhøre hver andel, er laget. Området er beskrevet i kommunale planer som spesielt interessant. Derfor bygges det som ett Gårdstun. Det største bygget med 7x7 m grunnflate blir Låven. Så får man Odelshuset, Kårboligen, Geitfjøset og Hønsehuset. I tillegg vil man ha Brønnhuset.

29 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Nå har søknaden gått til kommunen, og i slutten av juni skal kostnadene være klarlagt for å kjøpe seg inn i prosjektet. ....

bottom of page